Stop met stoppen!

Stop met stoppen!

Stoppen is een gewoonte. We stoppen bijna met alles waar we ooit enthousiast aan begonnen zijn.

  • We sluiten een abonnement af bij de sportschool en starten heel enthousiast.
  • We volgen een cursus, webinar of gaan naar een seminar en zijn super gemotiveerd om hiermee aan de slag te gaan.
  • We hebben ergens gelezen over gezonde voeding en besluiten het roer om te gooien.

Helaas stoppen we, na een zeer enthousiaste start, met bijna alles waar we mee begonnen zijn. Waarom? Het is oncomfortabel en we zijn niet bereid zijn ons comfort op te geven. We zijn niet bereid de acties te doen die nodig zijn.

Op hele jonge leeftijd, toen we nog kleine kinderen waren, hebben we al geleerd dat stoppen ook tot de mogelijkheden behoort en dat het oncomfortabele gevoel dan weer verdwijnt.

We beginnen heel enthousiast, gaan naar de sportschool, eten ontzettend gezond en spitten alle informatie door die we kunnen vinden. We hebben ontzettend veel motivatie maar dan ebt de motivatie weg. Wellicht komen er feestjes tussendoor en we “falen” en besluiten op te geven. We stoppen!

stop stopping 2

Vervolgens slaan we onszelf mentaal in elkaar omdat we gestopt zijn en het niet gelukt is. We zijn teleurgesteld, hebben ons doel niet bereikt maar willen dat wel graag. En omdat we het toch ergens graag willen, moet je weer alles opstarten om je doel te behalen. Maar omdat je in jouw ogen al eerder gefaald hebt, wordt starten steeds moeilijker. We gaan het uitstellen omdat we bang zijn dat we het voorgenomen doel niet halen. We verzinnen allerlei excuses waarom we nu niet moeten starten. Wanneer we namelijk niet starten, kunnen we ook niet stoppen dus ook niet falen.

Besef echter dat wanneer je alles waar je ooit mee begonnen zou zijn, en je dit ook consequent door had gezet, je nu waarschijnlijk zeer succesvol was geweest.
Bovendien ben je ooit gestart met een reden, met een bepaald doel voor ogen!

Stop daarom met stoppen! 

stop stopping!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *