Hoe word je gelukkig?

Hoe word je gelukkig?

Veel mensen willen gelukkig zijn en dat is logisch want wat is er fijner dan dat?

Maar mensen beseffen vaak niet dat gelukkig zijn, bestaat uit momenten van geluk en dat je daar zelf een keuze in hebt. Wanneer ik dat tegen mensen zeg, hoor ik ze vaak denken “hoe dan” of ze vragen heel eerlijk wat ik dan precies bedoel.

Wat ik bedoel is dat gelukkig zijn in het moment zit en om dat te ervaren moet je aanwezig zijn in het hier en nu.

Ook dit heeft te maken met het nemen van een beslissing. Je maakt namelijk iedere dag keuzes, en dat doe je vaak onbewust. Wanneer je echter bewuste keuzes gaat maken en ervoor gaat kiezen om geluk te ervaren, ga je dit ook echt ervaren.

Geluk is geen plek waar je naartoe gaat, het is een plek waar je vandaan komt.

Fijne momenten zorgen voor gelukkige gedachtes

Laatst zei mijn zoontje “Mama is er vandaag een mooie lucht?” En toen we naar buiten keken was er een prachtige lucht. Ik word daar ontzettend blij van. Blij van het feit dat hij dat belangrijk vindt (hoe klein hij ook is) en het ziet en blij van het prachtige uitzicht. Dus op de fiets naar school zitten mijn 2 zoontjes en ik te genieten. En dan ben ik gelukkig.

Hoe word je gelukkig?

Jaren gelden zag ik dit soort dingen veel minder omdat ik veel “in mijn hoofd zat”. Ik was bezig met mijn “to-do” lijst, keek veel minder om me heen en zag dit soort dingen amper. En die momenten dat je in je hoofd zit, ervaar je geen geluk. Je wordt namelijk compleet in beslag genomen door alle gedachtes en wanneer je gedachtes je zo in beslag nemen, bepalen ze je leven.

Ik heb geleerd om aanwezig te zijn in het hier en nu. Te luisteren als mensen tegen me praten. Wanneer mijn kinderen tegen me praten, roep ik niet van een afstand “Ja leuk” zonder na te denken. Nee, ik stop met waar ik mee bezig ben, kijk naar ze en luister echt naar wat ze zeggen.

Ik heb geleerd te focussen op hetgeen ik aan het doen ben, niet te multi-tasken, maar 1 ding tegelijk doen en dat met alle aandacht doen. En daardoor ga je absoluut dit soort prachtige geluksmomenten ervaren.

Ik zou zeggen, ga ermee aan de slag en ik weet zeker dat je meer gaat genieten!

Hoe word je gelukkig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *