Discipline

De pijn van discipline weegt vele malen minder dan de pijn van terughoudendheid.

Zoals ik al in een eerdere blog heb geschreven is gezond leven en afvallen simpel! Niet altijd makkelijk maar wel simpel. We weten namelijk allemaal dat chips, gefrituurd eten, frisdrank etc. niet goed voor ons is en dat groente, fruit en water ons lijf voeden.
Echter een heel belangrijk aspect voor gezond leven en afvallen is discipline.

Een keer gezond eten en een keer naar de sportschool gaan of een rondje hardlopen maakt je niet meteen slank en gezond. Wat je wel helpt is trainen, trainen en ….. trainen totdat het een gewoonte wordt en je er niet meer over na hoeft te denken. En dan bedoel ik niet alleen fysiek trainen maar ook wat je dagelijks eet moet een levensstijl worden waar je niet meer over na hoeft te denken.

Topsporters zijn geen topsporters geworden puur op talent. Ook zij moeten trainen en op hun voeding letten en dat vergt discipline. Ijzeren discipline. Iedere dag weer maken zij de juiste keuzes om dichter bij hun doel te komen.

Nu is het voor de meeste van ons geen doel om topsporter te worden maar wel om gezond, fit en slank te zijn en te blijven. Maar dat gaat niet vanzelf. Dat vergt discipline.

michael jordan

Maar een ding is belangrijk om te beseffen; de pijn van discipline weegt vele malen minder dan de pijn van terughoudendheid. Consequent gezond eten en sporten is niet altijd makkelijk maar dagelijks in de spiegel kijken en geconfronteerd worden met een versie van jezelf waar je niet tevreden mee bent, is vele malen zwaarder.

Dus bepaal je doel en doe wat nodig is om je doel te behalen.
En het wordt echt makkelijker (bijna simpel ;-))

wake up early

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *